Nettbrett og smarttelefoner

Effektiviserer skjemaveldet

Nettbrett og smarttelefoner gjør at du kan effektivisere skjemaveldet ditt. Er du klar?

Mobil- og nettbrettrevolusjonen som skjer akkurat nå setter større krav til teknologi og systemer, men bærer også i seg en rekke nye muligheter og effektiviseringsgevinster.

En studie fra analyseselskapet Gartner sier at systemer og løsninger nå må støtte tre til seks forskjellige plattformer.  Samtidig spår Gartner at innen 2015 så vil det være fire ganger så mange prosjekter for nettbrett og smarttelefoner som PC-prosjekter.

Mange organisasjoner jobber skjemabasert, og trenger å få registrert ulike skjemaer i sine arbeidsprosesser. Skjemaer er både nødvendig og smart for å skape god arbeidsflyt. Kunsten er å unngå at dette blir et skjemavelde.

Mikkel Frostad, Vivento– Fremtiden krever høyere tilgjengelighet og muligheter for å  utføre tjenester fra hvor som helst via telefon og nettbrett. Det betyr at det er behov for skjemaer som fungerer på alle enheter, sier Mikkel Frostad i Vivento.Skal man lage skjemaer for alle plattformer og alle enheter kan det imidlertid fort bli dyrt med utvikling og vedlikehold. Derfor er det behov for teknologi som kan lage skjemaer som støtter alle plattformer og enheter og som kan samle og dele data fra flere systemer. Vivento bygger mange av sine arbeidsflytløsninger på K2s teknologi. ”Smartforms” fra K2 gjør at man kan lage skjema et sted, vedlikeholde det samme sted og få distribuert datainnsamlingen ut på alle plattformer og alle enheter.
– Fremtiden krever høyere tilgjengelighet og muligheter for å  utføre tjenester fra hvor som helst via telefon og nettbrett. Det betyr at det er behov for skjemaer som fungerer på alle enheter, sier Mikkel Frostad i Vivento.

– Mobile skjemaer gjør at man får startet arbeidsprosser tidligere. Eksempelvis kan vi se for oss at man har mobile skjemaer som registrerer avvik, for eksempel en lås som er brutt opp. Da kan ta bilde, registrere sted og adresse og sende av gårde, fremfor å måtte vente med å få registrert avviket til man er tilbake foran en PC, sier Frostad.

De mobile enhetene representerer en effektiviseringsrevolusjon, tatt i bruk på riktig måte.

– Vi hjelper mange kunder allerede, og er klar til å bistå flere, avslutter Frostad.

Mikkel Frostad
mikkel.frostad@vivento.no
Leder Prosjekt og Kvalitet
Vivento AS

Rull til toppen