Marina Mrkaljevic

– De siste årene i UDI jobbet jeg som prosjektleder og var en slags intern konsulent med stadig nye oppgaver. Vanligvis visste jeg ikke hva jeg skulle jobbe med den neste måneden, bare at det skulle være noe viktig og prioritert. Gradvis gikk det opp for meg at en konsulentkarriere kunne være midt i blinken for meg.

Marina Mrkaljevic

Konsulentdirektør

Karriere- og familiekvinne

Marina Mrkaljevic er 44 år, tobarnsmor og konsulentdirektør. Før hun begynte i Vivento, hadde hun jobbet 11 år i offentlig sektor, og hadde en rekke fordommer mot konsulentverden.

Marina, som opprinnelig kommer fra Montenegro, flyttet til Norge for 21 år siden etter å ha studert skandinaviske språk- og litteraturhistorie. Etter studiene jobbet hun flere steder før hun begynte i UDI. 11 år senere trengte hun forandring, og gjorde et overraskende valg.

– De siste årene i UDI jobbet jeg som prosjektleder og var en slags intern konsulent med stadig nye oppgaver. Vanligvis visste jeg ikke hva jeg skulle jobbe med den neste måneden, bare at det skulle være noe viktig og prioritert. Gradvis gikk det opp for meg at en konsulentkarriere kunne være midt i blinken for meg.

– Jeg bestemte meg rett og slett for å prøve meg som konsulent, forteller Marina.

Familie og fordommer
Marina er åpenhjertig når hun forteller om skiftet. Både venner og kollegaer lurte på hvorfor hun som tobarnsmor ville forlate en trygg jobb i det offentlige. Selv fryktet hun krav og forventninger om lange arbeidsdager.

– Jeg måtte gå noen skikkelige runder med meg selv. Ville jeg greie å kombinere barn, familieliv og en krevende konsulentrolle?

– Men bekymringene var overflødige. Det både er og skal være familievennlig å jobbe som konsulent i Vivento, understreker Marina, som nå ikke lenger er konsulent, men konsulentdirektør i Vivento.

Dermed har hun ansvar for nettopp å legge til rette for den fleksibiliteten hun selv både var og er avhengig av. For med forpliktelser på fritiden kan det virke risikabelt å si fra seg en forutsigbar stilling i det offentlige. Som konsulent måtte Marina aldri prioritere mellom jobb og familie, og ønsker heller ikke at andre skal måtte gjøre det.

– Balanse mellom arbeid og fritid er så utrolig viktig. Selvfølgelig skal vi levere verdier til kundene våre, men det viktigste er kvaliteten og ikke hvor mye tid vi bruker på arbeidet vårt. Da gir vi personer med ulike forpliktelser og interesser på fritiden både mulighet og rom til å prestere, sier hun, og presiserer.

– Det betyr så enormt mye for fellesskapet og hvordan vi sammen løser samfunnsutfordringer at vi har konsulenter som er mer enn bare konsulenter, og som deler fritidsopplevelser med hverandre.

Fleksibilitet og ansvar
Utvikling av konsulenter for Marina handler nemlig ikke om planlegging og kontroll, men om tilrettelegging.

– Jeg kommer aldri til å kontrollere tiden til en konsulent. Det viktigste er at de får mulighet og handlingsrom til å utvikle seg og lykkes. Sagt på en annen måte, så får de selv fleksibiliteten og ansvaret for å finne de smarteste måtene å jobbe og utvikle seg på, forklarer hun, før hun avslører et noe utradisjonelt grep.

– Som alle andre steder har vi konsulenter som er mellom oppdrag. Da er det ikke alltid like mye å gjøre, og vi trenger heller ikke sitte parat på en kontorstol og vente på arbeid. Her om dagen foreslo jeg for en som er mellom oppdrag om å sjekke ut skiløypene i marka.

– Det er mulig det er å kontrollere tiden til konsulenten, innrømmer Marina ettertenksomt, men du skjønner hvor jeg vil, avslutter hun med et smil.