Marina Mrkaljevic

De siste årene i offentlig sektor jobbet jeg som prosjektleder og var en slags intern konsulent med stadig nye oppgaver. Vanligvis visste jeg ikke hva jeg skulle jobbe med den neste måneden, bare at det skulle være noe viktig og prioritert. Etter hvert gikk det opp for meg at en konsulentkarriere kunne være midt i blinken for meg som blir inspirert av stadig nye oppgaver.

Da bestemte jeg meg rett og slett for å prøve meg som konsulent, forteller Marina.

Marina Mrkaljevic

Konsulentdirektør

Karriere- og familiekvinne

Marina Mrkaljevic er 43 år, tobarnsmor og seniorkonsulent. Før hun begynte i Vivento hadde hun jobbet 11 år i offentlig sektor og hadde en rekke fordommer mot konsulentverden. Nå er de fleste fordommene avkreftet.

Marina, som opprinnelig kommer fra Montenegro, flyttet til Norge for 20 år siden etter å ha studert skandinaviske språk- og litteraturhistorie. Etter studiene jobbet hun flere steder før hun begynte i UDI. 11 år senere trengte hun en forandring, og gjorde et overraskende valg.

– De siste årene i offentlig sektor jobbet jeg som prosjektleder og var en slags intern konsulent med stadig nye oppgaver. Vanligvis visste jeg ikke hva jeg skulle jobbe med den neste måneden, bare at det skulle være noe viktig og prioritert. Etter hvert gikk det opp for meg at en konsulentkarriere kunne være midt i blinken for meg som blir inspirert av stadig nye oppgaver.

– Da bestemte jeg meg rett og slett for å prøve meg som konsulent, forteller Marina.

Familie og fordommer
Marina er åpenhjertig og imøtekommende når hun forteller om skiftet fra offentlig til privat sektor. Både venner og kollegaer lurte på hvorfor hun som tobarnsmor ville forlate en trygg jobb i det offentlige. Selv hadde hun også flere fordommer mot konsulentlivet.

– Jeg måtte gå noen skikkelige runder med meg selv. Ville jeg greie å kombinere barn, familieliv og en krevende konsulentrolle?

– Men bekymringene viste seg rett og slett bare å være fordommer og var helt overflødige. Det er veldig familievennlig å jobbe som konsulent i Vivento, understreker Marina.

Som tobarnsmor med både økonomiske og familiære forpliktelser kan det virke risikabelt å si fra seg en fast stilling i det offentlige. Marina har aldri kjent på denne utryggheten.

– Mange reagerte med å si at jeg var modig som sa opp en fast stilling i det offentlig. Men i Vivento er det like gode forsikringer, arbeidstid, pensjon og rettigheter som i det offentlige. Så jeg har ikke opplevd mindre trygghet og avgjørelsen var absolutt riktig for meg, sier hun.

Nytt og samfunnsnyttig
Etter å ha jobbet i Vivento i to år og blitt kjent med både konsulentlivet og sin nye arbeidsgiver, er Marina svært fornøyd med den nye tilværelsen som er både variert og utfordrende.

– Som konsulent yter jeg bistand som er samfunnsnyttig og som forbedrer noens liv og hverdag. Spisskompetansen min er prosjektledelse, men om jeg i neste oppdrag skal jobbe med personvern, fiskeeksport, nye skolesystemer eller kommunesammenslåing – det vet jeg ikke! Og det å sette seg inn i nye felt og nye bransjer er spennende, sier hun før hun avslutter med en oppfordring.

– Jeg anbefaler Vivento både til erfarne og nyutdannede, men spesielt til deg med erfaring fra offentlig sektor og som ønsker å prøve deg som konsulent. I så fall må du velge Vivento! Eller ihvertfall ta kontakt med oss for en liten prat.

Menneskene og teknologien

Det handler ikke kun om teknologi. Til syvende og sist er digitale løsninger laget av og for mennesker. Alle prosjekter trenger derfor endringsledere som ser og forstår de berørte.

Fra test til arkitekt

Frode Øverås har bakgrunn som tester og testleder. Gradvis ble arbeidsoppgavene hans penslet inn mot arkitektur. I Vivento fikk han kompetanseløftet til å ta steget fullt ut.
Anne-Christin Odden

Kultur å vokse i

Anne-Christin Odden har lang fartstid og lederfaring fra store selskaper. Delingskultur og kompetanseutvikling ble utslagsgivende for jobbskifte.

Trygt, men spennende

Etter nesten 20 år i det offentlige ble Kjetil Krosser Gjerberg overbevist om å bli konsulent. Mulighet til å bygge unik kompetanse og erfaring på kort tid ble utslagsgivende.
Anne-Marit Langedal

Fantastiske formaliteter

For uinnvidde kan offentlige anskaffelser virke firkantede og formelle. Anne-Marit Langedal, som er sjefskonsulent i Vivento og jobber med offentlige anskaffelser, forteller en annen historie.
Rull til toppen