Vil Kari vil bli første nordmann på K3?

Fredag 16.juni:

Reisebrev fra Kari:

Reisen til Pakistan gikk fint uten noe forsinkelser, og all bagasjen min var også blitt med hele veien.

Det er veldig mye mennesker i byen nå på grunn av Ramadan, og derfor også mye sikkerhet rundt hotell og flyplass. Hotellet hadde tre bevæpnede sikkerhetsvakter utenfor og overalt må alle gjennom metalldetektor for å komme inn. Etter en bombe på hotell Merriott for en tid tilbake er det der bygget en ekstra vei utenfor inngansområde hvor det er sjekk av alle biler som skal inn på hotellområde.

På kvelden var Vanessa, Hari, Rumaron og jeg på hotell Merriott på pressekonferanse om ekspedisjonen. Vanessa er her for tredje år på rad for å forsøke å nå toppen på K2. Pressekonferansen var arrangert gjennom noen hun kjenner i Pakistan fra tidligere ekspedisjoner her. Hun tok seg av all snakkingen under selve konferansen og etterpå var det miniintervjuer med alle i teamet. Det er svært få ekspedisjoner her i år, og det er et ønske om å øke både ekspedisjoner og annen turisme i Pakistan.

I dag har vi fløyet til Skardu. Vi reiste med et gammelt militært lastefly, så det var en opplevelse i seg selv. Det er ofte vanskelig å fly til Skardu og mange ender opp med å måtte kjøre hele veien hit istede.

I morgen reiser vi videre til Askole og derfra starter turen innover mot basecamp.

Hilsen Kari

 

Onsdag 14.juni:

I dag setter Kari Dybsjord Røstad seg på flyet til Dubai, første etappe på veien mot drømmen om å bli første nordmann på K3. I går satt hun i sofaen på God Morgen Norge sammen med sin inspirasjonskilde og morfar.

 

Se hele reportasjen her!

 

Torsdag 8.juni:

14. juni reiser vår konsulent Kari Dybsjord Røstad til Karakoram i Himalaya. Drømmen er å bestige Broad Peak – vil hun bli den første nordmannen på toppen av verdens 12.høyeste fjell? Les om historien bak og hva Kari sier om turen her.

Rull til toppen