Vår Kari er første nordmann på toppen av Broad Peak

Torsdag 27. juli kl 7.15 ble vår spreke konsulent Kari historisk, da hun klarte å nå toppen av Broad Peak. Hun forteller om den dramatiske turen i God Morgen Norge på TV2 og du kan se intervjuet og unike bilder fra turen her.

Til daglig jobber Kari med digitalisering i Oslo kommune, som prosjektstøtte i et digitaliseringsprosjekt hvor målet er å etablere en døgnåpen, digital, helautomatisk innbyggertjeneste hos Plan- og bygningsetaten. Her har hun ansvar for utarbeidelse og vedlikehold av planer og estimater, rapportering og prosjektdokumentasjon, risikovurdering og -oppfølging, samt oppfølging av prosjektfremdrift og ressursbruk.

Sommerferien i år ble altså benyttet til å bestige Broad Peak. Etter å måtte snu på første forsøk på grunn av dårlig vær, ble ekspedisjonen utvidet i håp om å kunne gjøre et nytt forsøk.  Det ble noen krevende dager opp fjellet med snø til knærne, vind og lange dager. Selve toppdagen brukte Kari 12 timer opp og 7 timer ned. På toppen fikk Kari oppleve en fantastisk utsikt og hun sier selv at følelsen av å ha nådd toppen er helt ubeskrivelig.

Selv om bestigningen av toppen ble vellykket, var ikke nedstigningen uten dramatikk. Gruppen hun klatret sammen med, ble tatt av snøras, og Kari selv falt ned i en bresprekk. Tre andre falt på toppryggen da snøen under dem bare forsvant. Heldigvis var alle sikret med tau, så alle kom helskinnet ned igjen.

Vivento gratulerer Kari med den fantastiske bragden!

Les artikkel om Kari i Østlandets Blad her.

Les om Kari og ekspedisjonen på pizpalu.no her.

Rull til toppen