Inspirasjonsdagen 2019 – en tankevekker

Forrige fredag var det duket for årets inspirasjonsdag arrangert av ODA-nettverket. Tolv kvinner fra Vivento deltok på årets arrangement som tok for seg temaet #WHATIF.

1500 kvinner og menn fylte Oslo Konserthus 10.mai under det årlige ODA-nettverkets inspirasjonsdag. ODA-nettverket er Nordens ledende møteplass for kvinner i tech. Og har bidratt til større kjønnsmangfold til både bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn. Kunnskapsrike og inspirerende foredragsholdere sto på scenen under årets arrangement, og komiker Siri Kristiansen sørget for latter mellom hvert innlegg. 

#WHATIF teknologi kan gjøre verden grønnere?

Årets tema #WHATIF handler om de store spørsmålene, både hva gjelder miljø- og fremtid, og effekten teknologi kan ha på spørsmålene.

Den anerkjente administrerende direktøren i Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm, hadde en sterk og tankevekkende opptreden hvor hun pekte på miljøkrisen verden står ovenfor og viktigheten av å ta det på alvor.

Nystrøm la frem fakta fra FN som forteller oss at i løpet av de neste elleve årene, dersom vi skal klare å nå togradersmålet, er vi nødt til å tredoble innsatsen vår. 

Dette er faktisk et så stort problem at per 1.mai ble det definert som en krise, en nødsituasjon, av det Britiske Parlamentet.

– Det finnes ikke et større spørsmål enn hvordan vi skal fikse klimautfordringen, sa Nystrøm bestemt til den fullsatte salen.

Nystrøm mener at mange av klimautfordringene faktisk kan løses gjennom teknologi. Hun forteller at vi er nødt til å være nytenkende og innovative. Og at alle har et ansvar.

– Vi som sitter i salen her i dag, vi har både et kjempeansvar, men vi har også en kjempemulighet for å bidra, forteller den administrerende direktøren i Schneider Electric Norge.

Med 1500 mennesker fra tech samlet på et sted kan en forandring skje og vi kan bidra. Nystrøm forteller at vi er nødt til å ha fokus på grønn ledelse fremover og mangfold i bedrifter – og utnytte dette mangfoldet. 

Forventningene ble innfridd

Cecilie Bjelland er seniorkonsulent i Vivento. Cecilie er en erfaren leder og rådgiver med lang praksis fra både privat og offentlig sektor. Bjelland ser stor verdi i ODA-inspirasjonsdagen.

– ODAs inspirasjonsdag er noe så sjeldent som en konferanse som setter spor. Mine forventninger var høye etter mange positive meldinger fra fjorårets deltakere i Vivento og overraskende nok, de ble innfridd, forteller Bjelland.

Hun forteller at det ikke var fordi det var et overveldende flertall av kvinner i salen at dagen innfridde. Dessuten klappet alle frem de mannlige deltakerne også. Det som derimot gjorde størst inntrykk var møte med de mange kunnskapsrike kvinnene. Kvinner som raust delte sin erfaring fra scenen, som Karoline Nystrøm (Schneider Electric Norge) og Kimberly Lein-Mathisen (Microsoft Norge). Kvinner som stod på stand i pausene delte tanker om forretningsideer, organisering og tech trender generelt.

Og endelig, Viventokvinnene som deltok. Som gjorde dette til en skikkelig  «vi i Vivento» aktivitet med å dele, inkludere og gjensidig utfordre hverandre. Vi takker Vivento for at vi får delta – og herved sender inn ny søknad for neste år.

Inspirende og oppvekkende.

Vivento AS
Rull til toppen