Testkonferanse ODIN 2018

Årets testkonferanse ODIN går av stabelen 18.–19. september 2018. Konferansen er Norges største konferanse innen software testing og årets tema er: Prepare For Tomorrow! Vivento er stolt sponsor og du vil både kunne treffe oss på standen vår, og høre fra oss på scenen.


Seniorkonsulent Øyvind Woll fra Vivento vil dele sine erfaringer med testing i foredraget, «Testing skal gi mer verdi enn å rapportere kvalitet og finne feil.» 
Øyvind mer enn 15 års erfaring fra IT-bransjen og han vet hvor viktig det er å motivere og inkludere andre i testprosessen. Han har jobbet med standardisering, kvalitetssikring og testledelse. 

Andreas Stenholen skal også på scenen og vil dele sine erfaringer med GUI testing. Andreas har jobbet med test og testledelse siden 2010. Han har generelt god teknisk forståelse, benytter mye fritid på programmering. Han er en allsidig person som setter seg kjapt inn i nye problemstillinger. Han har oftest rollen som testleder, men trives veldig godt i rollen som test utvikler også.

Kort om foredragene:

«Testing skal gi mer verdi enn å rapportere kvalitet og finne feil» – Øyvind Woll

Anskaffelse og implementering av nye IT-løsninger handler i stor grad om å endre eller tilpasse organisasjonens arbeidsprosesser til de nye løsningene. Etter å ha vært testleder for tre ulike offentlige mottaksprosjekter de siste årene har det slått meg hvor dårlig forberedt mottaksorganisasjonene har vært på nettopp dette. Først når systemet skulle testes ble dette tydelig. Jeg vil i løpet av presentasjonen vise deltakerne hvordan vi med en tydelig, men enkel teststrategi og plan gjennomførte en vellykket testprosess i to av disse prosjektene. 

«Automatisk GUI testing med docker containere»
– Andreas Stenholen

Hva gjør du når du skal teste brukergrensesnitt gjentatte ganger, på tvers av browsere/operativ systemer, har liten tid og begrensede ressurser?
Kan automatisering av GUI tester være et alternativ? Men automatisk GUI testing tar tid og krever kunnskap. Her får du høre om Andreas sine erfaringer.

 

Om konferansen

ODIN er konferansen for alle som engasjerer seg i produktkvaliteten på IT-systemer, og hva det kan bety for organisasjonens målsetting. Konferansen arrangeres av en Programkomité bestående av ildsjeler fra Den Norske Dataforening, Faggruppen Software testing. Vår egen sjefskonsulent Trude Rosendal har bidratt i denne gruppen en årrekke, både som leder og som engasjert deltager. I år arrangeres Odin på Radisson Blu Scandinavia i Oslo. 

Du kan lese mer om konferansen her.

Kom gjerne forbi standen vår og slå av en prat med en av våre konsulenter. Vi ser frem til en innholdsrik og inspirerende konferanse med gode bransjekollegaer.
 
 
Rull til toppen