Vivento satser på kunstig intelligens

Kunstig intelligens er på stø kurs inn i norske virksomheter. Vivento vil ta del i reisen og satser stort på kunstig intelligens. Nå er to eksperter på feltet ansatt og reisen kan for alvor starte.

Teknologien endrer seg i en enorm hastighet. Nye løsninger kommer til og det gjelder å være fremoverlent. Vivento ønsker å ta del i den revolusjonerende endringen som skjer – derfor satser vi på kunstig intelligens. Nå er to av de fremste på feltet i Norge ansatt. Helge Legernes som administrerende direktør for Vivento Innsikt og Andreas Storvik Strauman som konsulent og rådgiver.

Uvanlig bakgrunn
Andreas har en faglig tyngde svært få har maken til. Han er sivilingeniør med femårig master i anvendt fysikk og matematikk med spesialisering i maskinlæring og statistikk. Han selv kaller mastertittelen en munnfull. Veien til graden kom litt overraskende på han.

– Jeg skulle egentlig bli dataingeniør, men da jeg begynte på studiene ble jeg veldig fort betatt av matematikk og fysikk. Da lærte jeg at det vi kjenner som «AI» er en kombinasjon av intrikat statistikk, matematikk og programmering.  AI er selvsagt kjempeinteressant, men det var vel i utgangspunktet interessen for de tre emnene som virkelig vekte interesse – ikke bare «AI for AI’s skyld», sier Andreas. 

Han vil fungere som en rådgiver innenfor moderne teknologi. Han har en bred programmeringsbakgrunn som gjør at han vil kunne bidra med implementering og være en del av prosessen fra A til Å.

Lang erfaring fra feltet
Helge, som er fungerende leder, har vært fasinert av roboter helt siden han tok sin sivilingeniørutdanning. Han tok de kursene man kunne ta på 80-tallet. I vinter studerte han ved MIT og ble sertifisert innen AI (AI – Implications for Business Strategy). På spørsmål om hvorfor han er interessert i AI svarer Helge følgende.

– Vel, det er mye, men at man kan få en maskin, som i bunn og grunn arbeider med 0 og 1, til å «forstå» det menneskelige språket samt agere på dette, er stort, sier han. 

Helge har lang erfaring fra feltet, både som konsulent og leder, i tillegg har han startet flere selskaper. 

– Jeg har jobbet med «contextual search» som betyr avansert maskinell tekstanalyse, som er en viktig byggekloss innen AI. Ved hjelp av denne teknikken integrert med beslutningsstøttesystem var jeg med på mange spennende leveranser, for eksempel kognitiv beslutningsstøtte system til brannvesenet i UK (Fire Incident Management System) og ekspertsystem for energiselskapet ENEL i Italia. Jeg har i årene deretter arbeidet mye med bigdata og personaliserings-algoritmer, forteller Helge. 

Han gleder seg til å ta fått på nye utfordringer i Vivento og er svært motivert til å lede bedriften mot målet – å bli et ledende konsulentselskap innenfor kunstig intelligens.

– Vi skal bli et ledende konsulentselskap innenfor Kunstig Intelligens, som skal hjelpe våre kunder med å innføre og lykkes med å ta i bruk kunstig intelligens, forteller Helge.

Ønsker å avmystifisere AI begrepet
Både Helge og Andreas ser frem til hva denne reisen vil bringe. De har klare mål for Vivento Innsikt og ønsker å videreføre sin kunnskap til kunder.

– Jeg skal sørge for at vi har det interessant og moro på jobb og at vi greier å avmystifisere AI begrepet, slik at våre kunder forstår faget og at vi kan hjelpe dem med å ha mest mulig nytte av AI, forteller Helge. 

I løpet av de neste årene ønsker de å ha 20 ansatte i Vivento Innsikt. Andreas er takknemlig for muligheten til å ta del i Viventos teknologiske reise på et så tidlig stadium.

– Jeg heldig som får være med fra starten av. Jeg skal være med på å sikre at Vivento Innsikt får sentral rolle i avmarsjen av automatiseringsrevolusjonen og at vi skal ivareta en innflytelsesrik og viktig rolle i videreføring og opprettholdelse av denne, avslutter han.  

Helge Legernes og Andreas Storvik Strauman er to av de fremste på kunstig intelligens i Norge. Nå er de klare for å gjøre Vivento Innsikt ledende på feltet.

Vi skal bli et ledende konsulentselskap innenfor kunstig intelligens, som skal hjelpe våre kunder med å innføre og lykkes med å ta i bruk kunstig intelligens.

Helge Legernes, leder Vivento Innsikt
Rull til toppen